an-124-condor

ImageBaca Kompas hari (7/11/07) ini agak terusik juga dengan pola peluncuran roket yang akan melepaskan satelit ke angkasa.

Ceritanya, Rusia akan membangun segala sarana dan prasarana (termasuk teknologi dan fasilitas) peluncuran satelit menggunakan pesawat (Air Launch System) di Lanud Frans Kaiseipo di Biak.


Cari apa saja di AliExpress.Com


Pesawat Antonov AN-124 Condor yang akan meluncur dari Biak, akan melepaskan roketnya di udara dan roket akan meluncur untuk menghantarkan satelit ke ruang angkasa.

Wong namanya gw kagak ndableg, gue jadi mikir. Ini satelitnya yg kecil, atau pesawatnya yang besar ya?

Emang seberapa besar gedenya Antonov-124 Condor itu? Sepintas Imagefoto-foto dari internet yang sempet gue kumpulin. Lumayan bisa ngebayangin gedenya dia. Hehehe.

Disini masih keliatan biasa aja kali ya? soalnya masih tampil sendirian. Tapi coba lihat pada foto pesawat angkut Antonov AN-124 Condor berikutnya.

Kalau dicermati, terlihat satu unit helikopter yang kalo gw nggak salah menebak adalah seri UH-60 Black Hawk yang punya lebar sekitar 2.36m (baling-baling terlipat) dan dengan panjang nyaris sekitar 20m baru dikeluarkan dari perut AN-124 Condor ini.

Guedeeee kaaan?

 

ImageDifoto berikutnya pesawat angkut Antonov AN-124 Ruslan atau penyandang kode NATO "Condor" ini berdampingan dengan bomber B-52 Stratofortress milik Amerika Serikat dan (kalo ga salah) TU-95 Bear milik Russia.

Walau kayaknya dari segi panjang masih kalah panjang dengan B-52, tapi gendutnya itu yg ga tahaaaaan..

Emang seberapa besar gedenya Antonov-124 itu? Sepintas foto-foto dari internet yang sempet gue kumpulin. Lumayan bisa ngebayangin gedenya dia.

Hehehe.

 

Image

Image
Image

Primary Function: Cargo
Contractor: Antonov
Crew: Six
Unit Cost: N/A
Powerplant
four Lotarev D-18T turbofans at 51,590 pounds (229.50kN) each
Dimensions
Length: 226 feet, 8 inches (69.1m)
Wingspan: 240 feet, 6 inches (73.3m)
Height: 68 feet, 2 inches (20.78m)
Weights
Empty: N/A
Maximum Takeoff: 892,872 pounds (405,000kg)
Performance
Speed: 537 mph (865km/h)
Ceiling: 35,000 feet (11,000m) normal
Range: 10,250 miles (16,500km) -- with maximum fuel
2,795 miles (4,500km) -- with maximum payload

Antonov Books..

Antonov An-225 Mriya (Now That's Big) Antonov An-225 Mriya (Now That's Big)
List Price: $8.99
Sale Price: $2.42
 

Description

Curious minds are always interested in what's the biggest and the best, and in a status-driven world, this becomes all-important to even the youngest among us! Now That's Big! offers a high-interest introduction to the sizes, speeds, features, and purposes of some of the world's largest vehicles and machines...

Ecopsychology Ecopsychology
List Price: $16.90
Sale Price: $13.90
 

Description

This book is written in a simple and easy-to-understand language by scientist-biologist Dr. Vladimir Antonov. It covers the essential issues: what is God, the place of human being in the Evolution of the Universal Consciousness, principles of forming and correction of destiny, ways of attaining health and happiness, most effective methods of psychic self-regulation, about spiritual development and cognition of God.

Antonov An-2: Annushka, Maid of All Work - Red Star Vol. 15 Antonov An-2: Annushka, Maid of All Work - Red Star Vol. 15
Sale Price: $49.00
 

Description

Initially criticized as 'obsolete at the moment of birth' due to its biplane layout, this aircraft has put the skeptics to shame. It may lack the glamour of the fast jets, but it has proved itself time and time again as an indispensable and long-serving workhorse...

Strike of Diamond Strike of Diamond
Sale Price: $9.99
 

Description

As he finds out, Aardvark is not a normal aardvark. One day he goes out to play with his friend Constantine and finds out he has a mission to complete. He goes through an adventure to save an empire but soon something much bigger.

Bhagavad-Gita con comentarios (Spanish Edition) Bhagavad-Gita con comentarios (Spanish Edition)
List Price: $8.00
Sale Price: $6.94
 

Description

Este libro presenta una nueva y competente traducción del Bhagavad-Gita, una antigua y monumental obra hindú de la literatura espiritual. El texto está acompañado con los comentarios de aquel que no simplemente leyó y estudió el Bhagavad-Gita, sino que cumplió los mandatos contenidos en éste...