baby_boostTerus terang, bukannya anti sama lagu anak anak buatan Indonesia, tapi pilihan gw pribadi rasanya nggak pas deh denger lagu anak-anak sekarang.

Liriknya, iramanya, apalagi kalo liat video klipnya. Rasanya komersil sekali.. Alias nggak kerasa unsur pendidikannya.

Zaman gw kecil dulu masih mendingan. Ada lagu anak ciptaan Bu Kasur atau AT Mahmud yang walau sebagian ketika gw gede gw baru tau itu dari lagu bule juga, tetep aja isinya lebih mendidik ketimbang lagu anak-anak sekarang.


Cari apa saja di AliExpress.Com

 

children singing

interupsi: Untuk artikel lain seputar lagu anak-anak atau CD, DVD atau Video lagu anak-anak, silahkan klik artikel ; video lagu anak-anak pilihan, video pendidikan anak, atau 10 video nasyid anak-anak.

Akhirnya untuk video anak gw, pilihan gw jatuh ke seri Nursery Rhymes. Lagu anak-anak yang mungkin juga populer di Indonesia seperti lagunya Old MacDonald, Row Row Row Your Boat, Baa Baa Black Sheep, Humpty Dumpty, dll.

Seri Nursery Rhymes ini bisa kita beli dalam bentuk CD (musik) atau DVD (video). Yang ngeluarinnya juga banyak. Untuk versi DVD video lagu anak, favorit gw keluaran Baby Boost, sedangkan untuk versi CD lagu anak, gw pilih 100 Songs For Kids (biar irit dan banyak lagunya) Hahaha..

Old McDonald

Row Row Row Your Boat

dah inget sekarang? <g>

Coba cari aja CD dan DVD-nya di toko musik, barangkali ada. Atau mungkin coba cari download nya di Rapidshare atau Youtube. Untuk Youtube atau video yang ada disini, cara downloadnya dijelaskan disini..

Tapi kalo mau gampang ya beli aja di Amazon..

Nursery Rhymes - Jump Up and Rhyme With Mother Goose Club Nursery Rhymes - Jump Up and Rhyme With Mother Goose Club
Sale Price: $14.99
 
Favorite Nursery Rhymes Favorite Nursery Rhymes
Sale Price: $7.99
 
Nursery Rhymes - Mother Goose Club Playhouse presents Rhyme With Us! Nursery Rhymes - Mother Goose Club Playhouse presents Rhyme With Us!
Sale Price: $14.99
 
Top 50 Nursery Rhymes - Excellent Preschool Kids Songs Top 50 Nursery Rhymes - Excellent Preschool Kids Songs
Sale Price: $1.99
 
The Classic Nursery Rhymes Collection DVD The Classic Nursery Rhymes Collection DVD
Sale Price: $9.99
 

Description

Digitally re-mastered from the million selling and much loved 1982 Longmans Nursery Rhymes video. A wonderful treasury of traditional nursery rhymes and songs presented in an entertaining and imaginative way...



good kid, m.A.A.d city [2 LP][Explicit] good kid, m.A.A.d city [2 LP][Explicit]
Sale Price: $11.19
 

Description

Double vinyl LP pressing. 2012 release from the Compton-based Hip Hop artist. Currently signed to Top Dawg, Aftermath and lnterscope. Lamar is a member of Hip Hop supergroup Black Hippy, along with fellow West Coast rappers and label mates Jay Rock...

Frozen Frozen
Sale Price: $3.31
 

Description

The wait is finally over! The brand new Disney Karaoke Series: FROZEN CD is here! Sing along to your favorite songs from the Academy Awards winner - Best Animated Feature FROZEN. The CD features eight instrumental plus eight vocal tracks, including 'Let it Go,' winner of Academy Awards - Best Original Song, our favorite duet 'Love is an Open Door,' and Olaf's big winter hit 'In Summer'!

100 Singalong Songs For Kids 100 Singalong Songs For Kids
Sale Price: $6.82
 

Description

Disc 1, The Wheels on the Bus:1. The Wheels on the Bus; 2. Do Your Ears Hang Low?; 3. Joshua Fought the Battle of Jericho; 4. The Wise Man and the Foolish Man; 5. The Alphabet Song (the ABC Song); 6. Polly, Put the Kettle On; 7...

KIDZ BOP 34 KIDZ BOP 34
Sale Price: $8.80
 

Description

KIDZ BOP's new album, KIDZ BOP 34, compiles today's biggest pop hits, like '24K Magic', 'The Greatest', and 'Don't Wanna Know.' The album is supported by the announcement of the all-new 2017 KIDZ BOP tour...

Frozen: The Songs Frozen: The Songs
Sale Price: $3.30
 

Description

Frozen: The Songs features all 10 songs from the Oscar-winning film and includes a fold-out poster and stickers insert.