baby_boostTerus terang, bukannya anti sama lagu anak anak buatan Indonesia, tapi pilihan gw pribadi rasanya nggak pas deh denger lagu anak-anak sekarang.

Liriknya, iramanya, apalagi kalo liat video klipnya. Rasanya komersil sekali.. Alias nggak kerasa unsur pendidikannya.

Zaman gw kecil dulu masih mendingan. Ada lagu anak ciptaan Bu Kasur atau AT Mahmud yang walau sebagian ketika gw gede gw baru tau itu dari lagu bule juga, tetep aja isinya lebih mendidik ketimbang lagu anak-anak sekarang.


Cari apa saja di AliExpress.Com

 

children singing

interupsi: Untuk artikel lain seputar lagu anak-anak atau CD, DVD atau Video lagu anak-anak, silahkan klik artikel ; video lagu anak-anak pilihan, video pendidikan anak, atau 10 video nasyid anak-anak.

Akhirnya untuk video anak gw, pilihan gw jatuh ke seri Nursery Rhymes. Lagu anak-anak yang mungkin juga populer di Indonesia seperti lagunya Old MacDonald, Row Row Row Your Boat, Baa Baa Black Sheep, Humpty Dumpty, dll.

Seri Nursery Rhymes ini bisa kita beli dalam bentuk CD (musik) atau DVD (video). Yang ngeluarinnya juga banyak. Untuk versi DVD video lagu anak, favorit gw keluaran Baby Boost, sedangkan untuk versi CD lagu anak, gw pilih 100 Songs For Kids (biar irit dan banyak lagunya) Hahaha..

Old McDonald

Row Row Row Your Boat

dah inget sekarang? <g>

Coba cari aja CD dan DVD-nya di toko musik, barangkali ada. Atau mungkin coba cari download nya di Rapidshare atau Youtube. Untuk Youtube atau video yang ada disini, cara downloadnya dijelaskan disini..

Tapi kalo mau gampang ya beli aja di Amazon..

Favorite Nursery Rhymes Favorite Nursery Rhymes
Sale Price: $7.99
 
The Classic Nursery Rhymes Collection DVD The Classic Nursery Rhymes Collection DVD
Sale Price: $9.99
 

Description

Digitally re-mastered from the million selling and much loved 1982 Longmans Nursery Rhymes video. A wonderful treasury of traditional nursery rhymes and songs presented in an entertaining and imaginative way...

Nursery Rhymes Nursery Rhymes
Sale Price: $1.99
 
Nursery Rhymes - Jump Up and Rhyme With Mother Goose Club Nursery Rhymes - Jump Up and Rhyme With Mother Goose Club
Sale Price: $14.99
 
Nursery Rhymes - Mother Goose Club Playhouse presents Rhyme With Us! Nursery Rhymes - Mother Goose Club Playhouse presents Rhyme With Us!
Sale Price: $14.99
 


Frozen Frozen
Sale Price: $4.86
 

Description

The wait is finally over! The brand new Disney Karaoke Series: FROZEN CD is here! Sing along to your favorite songs from the Academy Awards winner - Best Animated Feature FROZEN. The CD features eight instrumental plus eight vocal tracks, including 'Let it Go,' winner of Academy Awards - Best Original Song, our favorite duet 'Love is an Open Door,' and Olaf's big winter hit 'In Summer'!

KIDZ BOP 33 KIDZ BOP 33
Sale Price: $8.78
 

Description

KIDZ BOP is celebrating its 15th birthday in 2016. The new album, KIDZ BOP 33, compiles today's biggest pop hits, like 'Can't Stop The Feeling!,' 'Cheap Thrills,' and 'Ride.' The album is supported by an all-new national 'Life Of The Party' live tour, a national TV campaign, and other marketing initiatives...

KIDZ BOP Greatest Hits KIDZ BOP Greatest Hits
Sale Price: $5.99
 

Description

2016 collection. Kidz Bop Greatest Hits compiles the biggest pop anthems and Kidz Bop hits. Kidz Bop has sold over 16M albums, and has had 22 Top 10 albums on the Billboard Top 200 Chart. Only three artists in history (The Beatles, The Rolling Stones, and Barbra Streisand) have had more.

KIDZ BOP 32 KIDZ BOP 32
Sale Price: $7.88
 

Description

KIDZ BOP 32 features the talented KIDZ BOP Kids, who are the face and voice of the best-selling brand. Billboard Magazine has named The KIDZ BOP Kids the '#1 Kids Artist' for six consecutive years. In addition to singing on KIDZ BOP releases, these young performers Ashlynn, Grant, Matt, and Sela star in national KIDZ BOP TV commercials and music videos...

100 Singalong Songs For Kids 100 Singalong Songs For Kids
Sale Price: $6.85
 

Description

Disc 1, The Wheels on the Bus: 1. The Wheels on the Bus; 2. Do Your Ears Hang Low'; 3. Joshua Fought the Battle of Jericho; 4. The Wise Man and the Foolish Man; 5. The Alphabet Song (the ABC Song); 6. Polly, Put the Kettle On; 7...